
Pizze i slana peciva
Burek
Kolači i torte
Svi proizvodi u preduzeću „Krosi“ d.o.o. proizvode se na tardicionalan način, od sastojaka visokog kvaliteta. Izrada svih proizvoda po savremenoj tehnologiji omogućila je kreiranje prepoznatljivog kvaliteta pekarskih proizvoda.
Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.
Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.
Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.
Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.
HLEB
Hleb je nezamenljiv i jedina namirnica koju jedemo svekodnevno i u svakom obroku. Nekoliko meseci može se preživeti samo uz hleb i vodu. Hleb u različitim oblicima prisutan je i u verskim obredima. Hleb se pravi od vode, brašna, kvasca i soli i treba ga peći na temperaturi od 200 do 250 stepeni Celzijusa.
SLATKO & SLANO
Kolači i poslastice postojali su od drevnih vremena. Pripremali su ih stari Egipćani, Grci, Rimljani i drugi. Kineski izum, mleko u prahu, u svom tovaru nosio je čuveni trgovac, putnik i putopisac Marko Polo. Prve pite od slatkog sira (sira i meda), svojevrsne su preteče torti od sira (cheese cake) pravljene u Grčkoj u vreme održavanja prve Olimpijade, dakle 776. godine pre naše ere. U svakom slučaju, nije lako zaključiti koji je kolač najstariji.
Razlika između kolača, torte i hleba je jasna, ali precizna klasifikacija je uvek predstavljala problem. U starom Rimu, sastojci hleba su ponekad bili maslac, jaja i med, u Srbiji Slavski kolač (vrsta hleba), koji se priprema prilikom slavljenja slave, sadrži brašno, mleko, jaja,
Kolač je uglavnom vrsta peciva. U srpskom jeziku pod pojmom „kolač“, podrazumevaju se različite vrste peciva, ali se pre svega odnosi na manje slatke komade peciva punjene različitim filovima. Najčešći sastojak kolača jesu med ili šećer, maslac ili buter, mleko, orasi i drugo koštunjavo voće, jaja, čokolada ili kakao i različite vrste voća (džemova i marmelada). Mogu biti različitog oblika, ali najčešće su okruglog ili pravougaonog oblika. U ovom slučaju se koristi zbirni naziv – kolači, a samo se za pojedini komad koristi naziv – kolač.Još manji komadi testa nazivaju se sitni kolači ili kolačići.
%