Select Page

KROSTI DOO

Jer, samo kvalitetno je dovoljno ukusno

Kvalitet bez kompromisa

Uživajte u bogatstvu različitih ukusa i to sve na jednom mestu

Pizze  i  slana peciva


Burek


Kolači i torte

Jer, samo kvalitetno je dovoljno ukusno

Svi proizvodi u preduzeću „Krosi“ d.o.o. proizvode se na tardicionalan način, od sastojaka visokog kvaliteta. Izrada svih proizvoda po savremenoj tehnologiji omogućila je kreiranje prepoznatljivog kvaliteta pekarskih proizvoda.

torte i kolači

Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.

pizze

Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.

hleb i peciva

Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.

krofne

Lorem ipsum dolor sit amet, nec harum iusto laoreet et, prima iudico insolens pro ut.

HLEB


Hleb je nezamenljiv i jedina namirnica koju jedemo svekodnevno i u svakom obroku. Nekoliko meseci može se preživeti samo uz hleb i vodu. Hleb u različitim oblicima prisutan je i u verskim obredima. Hleb se pravi od vode, brašna, kvasca i soli i treba ga peći na temperaturi od 200 do 250 stepeni Celzijusa.


 

SLATKO & SLANO


Kolači i poslastice postojali su od drevnih vremena. Pripremali su ih stari Egipćani, Grci, Rimljani i drugi. Kineski izum, mleko u prahu, u svom tovaru nosio je čuveni trgovac, putnik i putopisac Marko Polo. Prve pite od slatkog sira (sira i meda), svojevrsne su preteče torti od sira (cheese cake) pravljene u Grčkoj u vreme održavanja prve Olimpijade, dakle 776. godine pre naše ere. U svakom slučaju, nije lako zaključiti koji je kolač najstariji.

Razlika između kolača, torte i hleba je jasna, ali precizna klasifikacija je uvek predstavljala problem. U starom Rimu, sastojci hleba su ponekad bili maslac, jaja i med, u Srbiji Slavski kolač (vrsta hleba), koji se priprema prilikom slavljenja slave, sadrži brašno, mleko, jaja, 


  • Iskustvo
  • Kvalitetni materijali
  • Dobri recepti i stručni kadrovi
  • Odgovornost i ljubav


Kolač je uglavnom vrsta peciva. U srpskom jeziku pod pojmom „kolač“, podrazumevaju se različite vrste peciva, ali se pre svega odnosi na manje slatke komade peciva punjene različitim filovima. Najčešći sastojak kolača jesu med ili šećer, maslac ili buter, mleko, orasi i drugo koštunjavo voće, jaja, čokolada ili kakao i različite vrste voća (džemova i marmelada). Mogu biti različitog oblika, ali najčešće su okruglog ili pravougaonog oblika. U ovom slučaju se koristi zbirni naziv – kolači, a samo se za pojedini komad koristi naziv – kolač.Još manji komadi testa nazivaju se sitni kolači ili kolačići.


%

Kvalitetno i prirodno

Dnevni meni u našem ekspres restoranu

Svaki dan u ponudi dve vrste menija!

Nedeljne akcije kuvane hrane!

Kupovinom preko 1.000,00 din. gratis gomboce ili palačinke!

Fruškogorska
Detelinara
Trg Mladenaca
Novo Naselje

Gotova jela u našem ekspres restoranu

Pošaljite nam Vaša pitanja , sugestije i komentare