Select Page

Turska baklava

Turska baklava

 

Najverodostojnije je da je baklava turskog porekla iz srednje Azije i aktuelna forma je bila razvijena u carskoj kuhinji u palati topkapi u Istambulu. Ustvari sultan je svakih 15 dana u mesecu nudio baklavu za ramazan povodom proslave pod nazivom “baklava alai”.

Baklava je vrsta vrlo slatkog deserta, kolača, zapravo to je slatka pita koja može imati i do 70 kora. Baklava je orjentalana poslastica popularna u našim krajevima i okolnim zemljama. Baklava je jelo: srpske, bosanske, crnogorske, makedonske, bugarske, grčke i turske kuhinje.

Osnovni sastojci baklave su:

tanke kore za pitu

mleveni orasi

mleveni bademi

mleveni pistaći

maslac ili margarin

maslinovo ulje

šećer

voda

sok od limuna

U Krosti doo baklva se proizvodi  po turskoj recepturi sa kvalitetnim (vrhunskim) repromaterijalom uvezenim iz turske.

Poštuje se svaki korak u proizvodnji ,onako kako se radilo stotinama godina a i danas u turskoj.

Kvalitet proizvoda ,baklave se sam za sebe izborio u krosti doo.

Možete kupiti različite vrste baklava: baklava lešnik, baklava orah, baklava čokolada, na komad ili ako želite poneti pa je jesti kasnije.

Imamo u ponudi pakovanu baklavu u ekskluzivnoj kutiji (što može biti i poklon da nekog obradujete ovom ukusnom poslasticom). Vaše je samo da baklavu zagrejete  i prelijete šerbetom .

Rok trajanja  ovako upakovane baklave je 6 meseci.

About The Author

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skorašnji članci